Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 13:41

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:  Ζωή Τηγανούρια – Ηλέκτρα «Η Γυναίκα του Χθες και του Σήμερα»

Written by
153
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:  Ζωή Τηγανούρια – Ηλέκτρα «Η Γυναίκα του Χθες και του Σήμερα»

Δύο ξεχωριστές γυναίκες, δύο διαφορετικές δυναμικές προσωπικότητες, η σπουδαία μουσικοσυνθέτης - σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια και, η μοναδική για το ηχόχρωμα και την ερμηνεία της Ηλέκτρα, ενώνουν τις ψυχές τους και παντρεύουν ήχους κι εμπειρίες για να τιμήσουν την πολυσχιδή προσωπικότητα της γυναίκας του Χθες και του Σήμερα.

Στο πρώτο μέρος, η Ζωή Τηγανούρια μαγεύει με ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια της, παρέα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες κοντά της: το γυναικείο κουαρτέτο εγχόρδων Enchord, τις ερμηνεύτριες Ελένη Τζαγκαράκη, Άννα Κατσούλη, Νάγια Αγοραστού, τη παιδική Χορωδεία Αnima Libre που διευθύνει ο Γιώργος Σμάνης, το Στέλιο Γενεράλη στα κρουστά και τον Μιχάλη Βίδρα στα φωνητικά. Μερικά απο τα κομμάτια που θα ακουστούν αποκλειστικά για γυναίκες  όπως «Κόρη γλυκιά», «Κινητήριος Δύναμη είναι τα θηλυκά» (που έχει ερμηνεύσει με το ταπεραμέντο της η Ζωζώ Σαπουντζάκη στο γνωστό σήριαλ «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο»), ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο τραγούδι της συνθέτιδας  «Η νύχτα μου γέρνει» σε στίχους Κωνσταντίνου Ρωμανίδη με την ερμηνεία της Νάγιας Αγοραστού. Επίσης, θα ακούσουμε μελωδίες από τη διεθνή σκηνή όπως το «Por una Cabeza» (το γνωστό «Άρωμα Γυναίκας») του Carlos Gardel, μέχρι αγαπημένα Ελληνικά Παραδοσιακά για τη γυναίκα της Θράκης που θα δώσουν τον δικό τους «θηλυκό αέρα» στη παράσταση, αναμεμιγμένη με υπέροχα ποιήματα για την «Αιώνια Γυναίκα» που θα διαβαστούν από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΕΛΔ Σοφία Λιγνού και Δημήτρη Ορφανίδη, καθώς κι από τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Σταμάτη Γεωργούλη. Επιπλέον, θα τιμηθεί η Ένωση Γυναικών Θράκης "ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΒΙΖΒΙΖΗ" με την βράβευση να γίνεται από τη πρόεδρο του ομίλου Γυναικών Πειραιά "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" κα Νανά Λάτση.

Στο δεύτερο μέρος, η Ηλέκτρα μαγνητίζει το κοινό, μ' ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε γυναίκες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους ανεξίτηλο στη μνήμη και την καρδιά μας. Τραγούδια που αγαπήσαμε, με τις φωνές των Μαρινέλλας, Χαρούλας Αλεξίου, Δήμητρας Γαλάνη, Τάνιας Τσανακλίδου, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Ελένης Βιτάλη, Edith Piath, Patty Pravo, Karen Carpenter. Επίσης θα ακουστεί το αυτοβιογραφικό τραγούδι της ερμηνεύτριας με τίτλο «Με λένε Ηλέκτρα» σε μουσική Γιάννη Νικολάου και στίχους Έλλης Ιωακείμογλου, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο τραγούδι της «Πάλι Μόνη» σε στίχους-μουσική Έλενας Ζανταρίδου, της γνωστής ερμηνεύτριας ρετρό Ζανέλ.

Παράλληλα, οι χορωδίες ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ & TRE VENTI, υπό τη Διεύθυνση του Άγγελου Βελεγράκη, θα τραγουδήσουν γνωστά κομμάτια σε πολυφωνικές χορωδιακές διασκευές του μαέστρου.

Μουσικοί:

Άγγελος Βελεγράκης - Πιάνο, Αλέξανδρος Δαφνομήλης - Πιάνο, Σταύρος Παργινός - Τσέλο, Στέλιος Γενεράλης - Κρουστά

Συμμετέχουν:

Το γυναικείο κουαρτέτο εγχόρδων Enchord

Βιολί Ι - Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο, Βιολί Ι - Κίτη Βαρδάμη, Βιόλα - Γκέρτα Σινάι, Τσέλο - Μιρέλα Ρούτση

Η χορωδία TRE VENTI και το φωνητικό σύνολο ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Βελεγράκη

Η παιδική χορωδία Anima Libre υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Σμάνη

Guests: Ελένη Τζαγκαράκη, Άννα Κατσούλη, Νάγια Αγοραστού, Μιχάλης Βίδρας

Προλογίζει ο Σταμάτης Γεωργούλης, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου - Νομικός

Απαγγελίες: Σοφία Λιγνού, Δημήτρης Ορφανίδης, ιδρυτικά μέλη του ΚΕΛΔ

Βράβευση στην Ένωση Γυναικών Θράκης "ΔΟΜΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗ ΒΙΖΒΙΖΗ"

Σε συνεργασία "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες

Ήχος/Φώτα: Βαγγέλης Ξυθάλης

Οργάνωση-Συντονισμός: Έλλη Ιωακείμογλου

Παραγωγή: ΔΑΜΩΝ Μουσική-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, ώρα 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα 105 61

Διάρκεια παράστασης: 150' λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εύρος εισιτηρίων: 15, 20 & 25 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων TICKET SERVICES

– online: www.ticketservices.gr

– τηλεφωνικά: 2107234567

– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Κρατήσεις θέσεων: 6944945710 & 6944722716

 

 

Read 153 times

Latest from apostaktirio team